Σε μια μακρινή εποχή, η κομψότητα προερχόταν κυρίως από τον ενδυματολογικό κώδικα, όπως μπορούμε να δούμε σε μια από τις καλύτερες σειρές που αντιπροσωπεύουν την υψηλή κοινωνία της Αγγλίας: το Brigderton!
Φροντίσαμε να αναλύσουμε τα ρούχα που φορούσαν οι ηθοποιοί και πιο συγκεκριμένα τον κορσέτο.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, για τους φαν της σειράς, αποκαλύπτουμε διάφορα πράγματα σχετικά με: την κυκλοφορία της 2ης σεζόν, μελλοντικούς χαρακτήρες, φήμες και πολλά άλλα μυστικά που δεν είναι ακόμη γνωστά στο ευρύ κοινό.
Ας ξεκινήσουμε!
The Bridgerton Chronicle
Το χρονικό του Μπρίτζερτον είναι μια σειρά βασισμένη στα best seller βιβλία της Julia Quinn που αφηγείται την ιστορία οκτώ παιδιών από τα αδέλφια Μπρίτζερτον, που αναζητούν την αγάπη στην υψηλή κοινωνία του Λονδίνου.
Ο πρώτος κύκλος αυτής της αμερικανικής σειράς που δημιουργήθηκε από τον Chris Van Duden και σε παραγωγή της Shonda Rhimes, προβλήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 2020 στη δημοφιλή πλατφόρμα Netflix, η οποία ανήκει στις δημιουργικές βιομηχανίες.
Η ιστορία των δύο οικογενειών, των Bridgertons και των Featheringtons, ξεκινάει τον 19ο αιώνα.
Κατά τη διάρκεια του English regency στο αριστοκρατικό Λονδίνο του δέκατου ένατου αιώνα, τα νεαρά κορίτσια από καλές οικογένειες έπρεπε να κάνουν τη μετάβαση από δεσποινίδα σε σύζυγο. Για να το κάνει αυτό, δεν υπήρχε τίποτα καλύτερο από μπάλες να ελπίζει να βρει την αγάπη.
Η Δάφνη, μία από τις κόρες του Μπρίτζερτον που ήταν ιδιαίτερα ευνοημένες από τη βασίλισσα Σαρλότ, γνώρισε τον δούκα του Χέιστινγκς. Ο Δούκας Simon Basset είναι ένας πολύ κομψός άντρας που, όπως και η Δάφνη, δεν επιθυμεί να παντρευτεί κανέναν επιλεγμένο από τις οικογένειες.
Εν συνεχεία, έχοντας και οι δύο το ίδιο όραμα για την αληθινή αγάπη, αποφασίζουν από κοινού να προσποιηθούν ότι είναι ζευγάρι. Χάρη σε αυτή την ψεύτικη σχέση, παίρνουν τον χρόνο που θέλουν για να βρουν έναν πραγματικό μνηστήρα. Όμως, μια λεπτομέρεια αποσταθεροποιεί το άψογα εκτελεσμένο σχέδιό τους: η εμφάνιση της αληθινής αγάπης μεταξύ της Δάφνης και του Δούκα του Χέιστινγκς.
Σε αυτή τη σειρά μπορούμε να θαυμάσουμε την κομψότητα που είχαν οι άνδρες και οι γυναίκες της εποχής εκείνης στον τρόπο που ντύνονταν.
Από πριγκιπικά φορέματα με δουλεμένες δαντέλες, έπειτα, όμορφοι κορσέδες που προσφέρουν μια απίστευτη σιλουέτα, ή, εφαρμοστά κοστούμια που χαρίζουν στους άνδρες μια ευθεία και γοητευτική στάση.
Σε αυτό το ενδυματολογικό κώδικα στην εικόνα εκείνης της διάσημης εποχής του Λονδίνου, η corset έχει μια πολύ σημαντική θέση. Αυτό το είδος ενδύματος είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ζώνη που επιτρέπει στις γυναίκες να έχουν λεπτή μέση. Έγινε σύμβολο κομψότητας και αντανακλούσε την κοινωνική θέση του κατόχου του.
Κορσές τύπου Bridgerton
Στις αρχές του 16ου αιώνα, το γυναικείο σώμα σμιλεύτηκε με την εμφάνιση ενός σκληρού εσωρούχου. Μιλάμε
όντως για τον περίφημο κορσέ, ο οποίος στόχευε στη διαμόρφωση της σιλουέτας και τη μείωση της μέσης με τη βοήθεια των κορδονιών που βρίσκονταν στο πίσω μέρος του ενδύματος.
Επιπλέον, αυτό το πολύ συγκεκριμένο κορσέ έγινε το must-have αντικείμενο του 20ου αιώνα και για καλό λόγο, αυτό το καλόγραμμο σώμα με το άκαμπτο πλαίσιο, έγινε το νέο σύμβολο που αντιπροσωπεύει την κομψότητα και τον πλούτο των γυναικών της ανώτερης αστικής τάξης.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, στα οκτώ επεισόδια της σειράς The Bridgerton Chronicle/em> μπορούμε να θαυμάσουμε όλη την ομορφιά των κόρσετ βικτοριανού στυλ.
Η αλήθεια για τους κορσέδες Bridgerton
Στην εναρκτήρια σκηνή του ατμοσφαιρικού δράματος “Bridgerton” η Prudence Featherington, μία από τις περιζήτητες κόρες της ορειβάτισσας Lady Featherington, ντύνεται για να παρουσιαστεί στη βασίλισσα της Αγγλίας.
Η Prudence σκύβει διπλά, χωρίς ανάσα, καθώς μια υπηρέτρια σφίγγει τα κορδόνια του κορσέ της.
”
Μπορούσα να συμπιέσω τη μέση μου στο μέγεθος ενάμιση πορτοκαλιού όταν ήμουν στην ηλικία της Prudence”, λέει η Lady Featherington.
Δυστυχώς, αυτού του είδους οι συζητήσεις που γίνονται από σεναριογράφους, δίνουν κακό όνομα στον κορσέ. Πολλές ταινίες, τόσο ιστορικές όσο και φανταστικές, έχουν μια παρόμοια σκηνή.
Μπορούμε να ξεκινήσουμε με τη Σκάρλετ Ο’Χάρα, στο Όσα παίρνει ο άνεμος, που σφίγγει ένα στύλο του κρεβατιού όταν η υπηρέτρια της δένει τον κορσέ.
Τότε, η Ελίζαμπεθ Σουάν στο Οι Πειρατές της Καραϊβικής ,που φαίνεται σαν να μην μπορεί να αναπνεύσει όταν σερβίρεται ο κορσές της.
Τότε η Emma Watson, η οποία υποδύεται την Belle στο live-action remake της Πεντάμορφης και το Τέρας της Disney , λέγοντας ότι ο χαρακτήρας της είναι πολύ ανεξάρτητος για να φορέσει κορσέ.
Κανένας από τους χαρακτήρες που υποφέρουν από πόνο δεν έχει τον έλεγχο της ζωής του- σε κάθε σκηνή, μια φιγούρα εξουσίας (οι μητέρες της Prudence, ο πατέρας της Elizabeth, η υπηρέτρια της Scarlett) τους λέει τι να κάνουν.
ΟAlden O’Brien, είναι επιμελητής κοστουμιών και υφασμάτων στο Daughters of the American Revolution Museum in Washington, DC
Ο ίδιος λέει: “Να έχουμε μια σκηνή όπου λένε: Το
“πιο σφιχτά, πιο σφιχτά” είναι προφανώς ένα υποκατάστατο για τους περιορισμένους ρόλους των γυναικών στην κοινωνία.”
Το πρόβλημα είναι ότι σχεδόν όλες αυτές οι αναπαραστάσεις είναι υπερβολικές ή απλώς λανθασμένες. Αυτό δεν σημαίνει ότι η showrunner του “Bridgerton” Shonda Rhimes έκανε λάθος στην απεικόνιση των δικαιωμάτων των γυναικών στην αρχή του της εποχής Regency 19ος αιώνας, καθώς όντως ήταν αυστηρά περιορισμένες, αλλά δεν έφταιγαν τα εσώρουχά τους.
Ο Κας ΜακΓκαν, ιστορικός ενδυμάτων και σύμβουλος σε μουσεία, τηλεοπτικές εκπομπές και θεατρικές παραγωγές σε όλο τον κόσμο, εξηγεί σε ένα email: “Έχει να κάνει λιγότερο με τον κορσέ και περισσότερο με την ψυχολογία της σκηνής
Κατά τη διάρκεια τεσσάρων αιώνων με αμέτρητες αλλαγές στη μόδα, τα γυναικεία εσώρουχα έχουν διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό ως προς την ονομασία, το στυλ και τη μορφή τους. Αλλά για εκείνους που η κατανόηση του δράματος με κοστούμια προέρχεται αποκλειστικά από σειρές και ταινίες όπως η Bridgerton, αυτά τα διαφορετικά ενδύματα ομαδοποιούνται λανθασμένα ως κορσέδες.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο κορσές είναι απλώς ένα δομημένο εσώρουχο για τον κορμό της γυναίκας, εξηγεί η Hilary Davidson, ιστορικός μόδας και συγγραφέας του βιβλίου Dress in the Age of Jane.
Οι οι πρώτοι κορσέδες εμφανίστηκαν τον 16ο αιώνα ως απάντηση στην εξέλιξη της γυναικείας μόδας, η οποία ήταν πιο άκαμπτη και γεωμετρική.
Ο κορσές, σχεδιασμένος με κόκαλο φάλαινας, καλάμια ή ακόμη και μερικές φορές ξύλο, διαμορφώνει το γυναικείο σώμα σε αντιστρόφως κωνικό σχήμα που ήταν πάντα στη μόδα.
Κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν επιθέματα ή στεφάνες για να δώσουν στον εαυτό τους ένα ευρύτερο σχήμα κάτω από τη μέση, το οποίο με τη σειρά του έκανε τη μέση στενότερη. Αυτό το σχήμα παρέμεινε λίγο πολύ μέχρι την εποχή Regency στις αρχές του 1800, όταν υπήρξαν “κάθε είδους εφευρέσεις, αλλαγές και διαταραχές” με τη μόδα, λέει ο Davidson.
Κατά τη διάρκεια εκείνης της 20ετούς περιόδου, οι γυναίκες είχαν μια επιλογή: μπορούσαν να φορούν κόρσετ, φαλαινοκόκκαλο, δομημένα ενδύματα που έμοιαζαν περισσότερο με το σημερινό σχέδιο του κορσέ- πολύ μαλακά, παραγεμισμένα, αλλά ακόμα υποστηρικτικά εσώρουχα, τα οποία βρίσκονταν κάπου στο ενδιάμεσο.
Ο O’Brien, λέει ότι οι κορσέδες της εποχής Regency ήταν κατασκευασμένοι από μαλακό βαμβάκι με ένα πιο σκληρό βαμβακερό κορδόνι για στήριξη, και μερικές φορές με κανάλια στο πίσω μέρος για το κόκαλο, και μια σχισμή στο μπροστινό μέρος για ένα μεταλλικό ή ξύλινο στήριγμα που ονομάζεται busc.
Αλλά από την αρχή, αυτά τα εσώρουχα ήταν απλά κανονικά ρούχα, λέει ο Davidson. Οι γυναίκες είχαν ένα ευρύ φάσμα επιλογών, όπως ακριβώς οι γυναίκες σήμερα έχουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών, από αθλητικά σουτιέν μέχρι Wonderbra.
Όσες απλά τριγυρνούσαν στο σπίτι φορούσαν τους πιο άνετους κορσέδες τους, ενώ άλλες που πήγαιναν στο χορό φορούσαν κάτι πιο στενό που έδινε μια πιο όμορφη γραμμή.
Αλλά οι γυναίκες που δούλευαν φορούσαν κάποιο είδος σφιγκτήρα και υποστηρικτικού ενδύματος όπως αυτό, το οποίο διέψευδε την ιδέα ότι η τοποθέτηση ενός κορσέ προκαλούσε αμέσως λιποθυμία. Για την Davidson, ο μύθος ότι οι γυναίκες κυκλοφορούσαν με αυτά τα άβολα πράγματα που δεν μπορούσαν να βγάλουν, λόγω της πατριαρχίας, πραγματικά ενοχλεί.
Λέει: “Και το ανέχτηκαν για 400 χρόνια; Οι
γυναίκες δεν είναι τόσο ηλίθιες.”
Αυτά τα ρούχα ήταν άνετα, προσθέτει ο Davidson, όχι μόνο για τα δεδομένα της εποχής, αλλά και για τα σημερινά σύγχρονα δεδομένα. Η συντριπτική τους πλειοψηφία άρχισε να φοράει κάποιο είδος ενδύματος κορσέ από νεαρά κορίτσια, οπότε το είχαν συνηθίσει ως ενήλικες.
Ο’Brien, συμφωνεί: “Το να έχεις κάτι που μπαίνει πιο βαθιά στο στήθος σου… θα το ήθελα πολύ, γιατί θα έκανε καλύτερη κατανομή της στήριξης.
“
Στη βικτοριανή εποχή, μετά τον Μπρίτζερτον, οι κορσέδες είχαν εξελιχθεί σε σχήμα κλεψύδρας ⌛️ το σχήμα που πολλοί άνθρωποι φαντάζονται όταν σκέφτονται έναν άβολο, συνθλίβοντα τα όργανα, παραμορφωτικό για το σώμα κορσέ.
Αλλά και πάλι, οι σύγχρονες αντιλήψεις για το παρελθόν διαμορφώνουν την αντίληψή μας για αυτό το εσώρουχο. Ο Davidson λέει ότι οι φούστες ήταν μεγαλύτερες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου επειδή όσο πιο φαρδιά ήταν η φούστα, τόσο μικρότερη ήταν η μέση.
Τα μουσεία συχνά εκθέτουν κορσέδες στις συλλογές τους πάνω σε κούκλες σαν να συναντιόντουσαν οι άκρες τους.
Στην πραγματικότητα, πιθανότατα θα φοριόντουσαν με τις άκρες τους να απέχουν μεταξύ τους μία ή δύο ίντσες, ή ακόμα και πιο χαλαρά, αν το είχε επιλέξει μια γυναίκα.
Ο McGann υποστηρίζει ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι κορσέδες συνδέονται με τον πόνο είναι ότι οι ηθοποιοί μιλούν για τη δυσφορία τους όταν φορούν έναν άβολο κορσέ για έναν ρόλο.
“Σε πολλές περιπτώσεις, οι κορσέδες δεν είναι φτιαγμένοι για την ηθοποιό, αλλά χρησιμοποιείται ένας κορσές του γενικού μεγέθους της από ευκολία”, εξηγεί ο McGann.
“Αυτό σημαίνει ότι φοράνε κορσέδες που δεν εφαρμόζουν σωστά, και όταν δένονται σωστά, μπορεί να πονάνε!”
Αρα, στις μέρες του Regency και σε άλλες εποχές, οι γυναίκες έσφιγγαν τα κορδόνια των κορσέδων τους πέρα από το όριο της άνεσης ή απλώς για να πετύχουν μια πιο στενή μοντέρνα μέση;
Βέβαια, κάποιοι το έκαναν, όταν είχαν κάποιον να εντυπωσιάσουν, όπως στη σκηνή της ταινίας Agone with the wind που ήταν μια νεαρή ανύπαντρη γυναίκα που προσπαθούσε να κάνει εντύπωση.
Στο Bridgerton, η επιμονή της κοινωνικής ακτιβίστριας Lady Featherington στην στενή μέση των θυγατέρων της φαίνεται επίσης λογική. Μόνο που στην εποχή της Regency, όταν τα φορέματα έπεφταν από το μπούστο, ποιος ο λόγος να έχει κανείς στενή μέση;
“Η ιδέα των στενών κορδονιών είναι εντελώς περιττή και άσχετη με τη μόδα”, λέει η Davidson.
“Δεν υπάρχει περίπτωση ο περιοδικός κορσές να συρρικνώσει τη μέση της, και δεν προσπαθεί να το κάνει”, προσθέτει η O’Brien.
Είναι ένα άλλο πρόβλημα με τις επιλογές μόδας των εσωρούχων της Bridgerton, οι Κορσέδες της εποχής του Regency δεν είχαν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν το ντεκολτέ που το σύγχρονο κοινό βρίσκει ελκυστικό, αλλά περισσότερο για να ανασηκώσουν και να διαχωρίσουν τα στήθη σαν δύο στρογγυλές σφαίρες.
Βρίσκει τους κόρσετ του Bridgerton πολύ επίπεδους μπροστά. Σε
συνέντευξή της στη Vogue, η σχεδιάστρια κοστουμιών της Bridgerton, Ellen Mirojnick εξέθεσε τη φιλοσοφία της σχετικά με τα ρούχα της σειράς:
“αυτή η σειρά είναι σέξι, διασκεδαστική και πολύ πιο προσιτή από το μέσο, νηφάλιο δράμα εποχής και είναι σημαντικό να ανοίξουμε το ντεκολτέ ενός κορσέ για να το αντανακλά αυτό.”
Πάντως, ο “Bridgerton” έχει δίκιο για την κατάσταση των γυναικών στις αρχές του 19ου αιώνα. Ο
γάμος ήταν μια από τις μοναδικές επιλογές για τις γυναίκες που δεν ήθελαν να ζουν με το σημαντικό τους πρόσωπο για το υπόλοιπο της ζωής τους, οπότε η έμφαση που δίνει η σειρά στη δημιουργία καλών ταιριασμάτων στο γάμο παραμένει αληθινή.
Μόλις μια γυναίκα παντρευόταν, γινόταν νόμιμα ιδιοκτησία του συζύγου της.
Δεν μπορούσε να υπογράψει συμβόλαια ή να γράψει διαθήκη χωρίς τη συγκατάθεση του συζύγου της.
Στα μέσα του 19ου αιώνα, οι γυναίκες είχαν σημειώσει σημαντικά οφέλη, καθώς μπορούσαν να αποκτήσουν περιουσία ή να πάρουν διαζύγιο. Ωστόσο, μόνο το 1918 στην Αγγλία ή το 1920 στις Ηνωμένες Πολιτείες ορισμένες γυναίκες μπόρεσαν να ψηφίσουν.
Την ίδια περίπου εποχή, οι κορσέδες έβγαιναν από τη μόδα και πολλοί συγγραφείς της εποχής έβλεπαν μια σύνδεση μεταξύ της απελευθέρωσης του κορσέ και της απελευθέρωσης των γυναικών.
Ο Ο’Μπράιαν λέει ότι κοιτάζοντας πίσω τώρα, αυτό το συμπέρασμα δεν ισχύει. “Έχετε όλους αυτούς τους συγγραφείς που λένε: “Ω, είμαστε πολύ πιο απελευθερωμένοι από εκείνους τους φρικτούς, υποκριτές, καταπιεσμένους Βικτωριανούς, και έχουμε πετάξει τον κορσέ.”
Λοιπόν, λυπάμαι, αλλά αν κοιτάξετε τα shapewear της δεκαετίας του 1920, κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα, δηλαδή χρησιμοποιούν σώρουχα.για τη δημιουργία του σημερινού μοντέρνου σχήματος, το οποίο στη δεκαετία του ’20 σήμαινε τη χρήση ελαστικών ζωνών μέσης και συνδετήρων στήθους για να σφίξει εντελώς το φυσικό σχήμα της γυναίκας.
Η κοινωνία θα έχει πάντα ένα ιδανικό σώμα που θα είναι αδύνατο για πολλές γυναίκες να επιτύχουν, και κάθε γυναίκα θα επιλέγει πόσο μακριά θα φτάσει στην επιδίωξη αυτού του ιδανικού. Πάντα θα υπάρχουν μερικές που θα ωθούν αυτό το ιδανικό στα άκρα, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.
O’Brien και Davidson ελπίζουν ότι οι άνθρωποι θα σταματήσουν να βλέπουν τους κόρσετ ως καταπιεστικά εργαλεία της πατριαρχίας ή ως οδυνηρές υπενθυμίσεις της εμμονής των γυναικών με τη μόδα.
Αφήνουμε τις ιδιοτροπίες των φημών να ενεργούν πάνω μας, αντί να επιλέγουμε να βιώνουμε τον εαυτό μας και να είμαστε μοντέρνοι!
Επιπλέον, το να φοράμε κορσέ είναι τόσο καταπιεστικό όσο το να φοράμε σουτιέν. Κι όμως, κανείς δεν αναγκάζει τις γυναίκες να φορούν σουτιέν σήμερα;
Θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας τις σωστές ερωτήσεις, γνωρίζοντας όλη την ομορφιά που προσφέρει το φόρεμα κορσέ!
Αλήθεια, είναι ευκολότερο να το βλέπεις ως παράξενο, ασυνήθιστο και από το παρελθόν, παρά να το βλέπεις στην πραγματική του αξία, ρούχο νέας γενιάς, κομψό, μοντέρνο.
Είναι περιπέτεια όλα όσα ένα στυλ ρούχων που σας επιτρέπει να βελτιώσετε ή όχι τη σιλουέτα σας στη διάσταση που σας αρέσει περισσότερο.
Μπορείτε να εκφράσετε την προσωπικότητά σας, τη γοητεία σας, όντας πολύ κομψή όταν γνωρίζετε τι ρούχα να φορέσετε με κορσέ !
Το Χρονικό του Μπρίτζερτον “2η σεζόν”
Η πρώτη σεζόν της δραματικής σειράς Bridgerton, που θεωρείται μία από τις κορυφαίες προτάσεις του Netflix, είναι αυτή τη στιγμή υποψήφια για τα Emmy 2021 σε τρεις μεγάλες κατηγορίες:
- Καλύτερο δράμα
- Βest Actor ( Regé-Jean Page )
- Σκηνοθέτης δραματικής σειράς ( Julie Anne Robinson )
Αν είστε θαυμαστής των οκτώ μυθιστορημάτων Bridgerton της συγγραφέως των μπεστ σέλερ Julia Quinn, είναι πιθανό να ξέρετε ήδη τι θα συμβεί στους Featheringtons και Bridgerton όταν θα είναι διαθέσιμη η δεύτερη σεζόν.
Αλλά για όλους εκείνους που δεν έχουν διαβάσει ακόμα τα βιβλία ή απλά ανυπομονούν να δουν τι θα κάνει η Shonda με την επόμενη συνέχεια, μπορείτε να συνεχίσετε να ξεφυλλίζετε αυτό το άρθρο για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη δεύτερη σεζόν.
Πότε θα κυκλοφορήσει η 2η σεζόν του Bridgerton στο Netflix;
Η 2η σεζόν του Bridgerton έχει προγραμματιστεί να προβληθεί το 2022. Μια συγκεκριμένη ημερομηνία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη, αναγκάζοντας τους οπαδούς να παραμείνουν σε αναμονή για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την περίφημη κυκλοφορία.
Πάντως, αποκαλύπτουμε στο παρακάτω βίντεο τις πρώτες εικόνες της 2ης σεζόν.
Αυτό γίνεται στο Instagram, καθώς τοNetflix ανακοινώνει επίσημα την κυκλοφορία της δεύτερης δόσης. Κυκλοφόρησε επίσης μια ειδική έκδοση του Lady Whistledown’s Society Paper που ενημέρωνε τους αναγνώστες ότι το καστ του Bridgerton θα επέστρεφε στην παραγωγή την άνοιξη του 2021, αυτή τη φορά με επίκεντρο τον Anthony ( Jonathan Bailey).
Καστ του Μπρίτζερτον 2η σεζόν
Πρώτα, πρέπει να σας ανακοινώσουμε κάποια τρομερά νέα, αν και η συντριπτική πλειοψηφία από εσάς το γνωρίζει ήδη, αλλά ο Δούκας του Χέιστινγκς που υποδύεται ο Regé-Jean Page δεν θα συμμετάσχει στη 2η σεζόν.
Η Lady Whistledown ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Daphne την οποία υποδύεται η Phoebe Dynevor, θα εμφανίζεται όντως στη σειρά, παρά τον αποχαιρετισμό του Simon προς το παρόν.
Γιατί λοιπόν ο Ρετζέ-Ζαν Πέιτζ αποχωρεί από τη σειρά;
Σύμφωνα με τον ίδιο τον ηθοποιό, όλα αυτά ήταν μέρος του σχεδίου του χαρακτήρα του όταν υπέγραψε για πρώτη φορά.
“Πρόκειται για μια σειρά μιας σεζόν. Θα έχει μια αρχή, μια μέση, ένα τέλος”, δήλωσε στο Variety, προσθέτοντας επίσης ότι του άρεσε το στήσιμο επειδή “έμοιαζε με μια περιορισμένη σειρά.”
Στη συνέχεια λέει: “Είμαι ενθουσιασμένος για το Bridgerton, καθώς συνεχίζει να ταξιδεύει με το ατμοκίνητο τρένο του και να κατακτά τον κόσμο. Βοηθάει όμως και στο να τελειώσουν αυτά τα τόξα και να γίνει η προσγείωση.”
Το καστ της 2ης σεζόν
Τα καλά νέα είναι ότι περιμένουμε να δούμε το ακόλουθο καστ στη νέα σεζόν:
- Nicola Coughlan ως Penelope Featherington
- Τζόναθαν Μπέιλι ως Άντονι Μπρίτζερτον
- Luke Newton ως Colin Bridgerton
- Claudia Jessie ως Eloise Bridgerton
- Luke Thompson ως Benedict Bridgerton
- Ruth Gemmell ως Lady Violet Bridgerton
- Polly Walker ως Lady Portia Featherington
- Adjoa Andoh ως Lady Danbury
- Golda Rosheuvel ως Queen Charlotte
- Ruby Barker ως Marina Thompson
- Jessica Madsen ως Cressida Cowper
Στις 15 Φεβρουαρίου, το Netflix ανακοίνωσε ότι Η Simone Ashley προστίθεται στο καστ ως Kate Sharma, μια έξυπνη αλλά πολύ πεισματάρα νεαρή γυναίκα που είναι ερωτευμένη με τον Anthony.
Ξέρουμε επίσης ότι η Charithra Chandran θα υποδυθεί την Edwina Sharma και ο Rupert Young θα υποδυθεί τον Jack, έναν νέο χαρακτήρα που δεν υπάρχει στα βιβλία.
Τον Απρίλιο, το Deadline επιβεβαίωσε δύο ακόμη προσθήκες στο καστ της σειράς: Η Shelley ConnκαιΟ Calam Lynch.
Υπάρχουν spoilers για τη δεύτερη σεζόν;
Αν είστε φαν των μυθιστορημάτων της Τζούλια Κουίν, πιθανότατα θα καταλάβατε τη σημασία της μικρής μέλισσας στο τέλος του φινάλε της πρώτης σεζόν!
Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς Τζούλια, ο υποκόμης που με αγάπησε, ο Άντονι γίνεται ο υποκόμης Μπρίτζερτον όταν ο πατέρας του πεθαίνει ξαφνικά από τσίμπημα μέλισσας. Κατά τη διάρκεια του
υπόλοιπου μυθιστορήματος, οι μέλισσες γίνονται σημαντικό μέρος της ιστορίας, καθώς το ερωτικό ενδιαφέρον του Άντονι, η Κέιτ, τσιμπήθηκε με τη σειρά της αργότερα στο βιβλίο.
Τώρα που επιβεβαιώθηκε ότι η σειρά θα συνεχίσει να ακολουθεί τα μυθιστορήματα. Η 2η σεζόν θα επικεντρωθεί πολύ περισσότερο στην αναζήτηση του Anthony για την αγάπη παρά στις ζωές του Simon και της Daphne.
Για να κλείσουμε με καλά νέα, τα οκτώ ρομαντικά μυθιστορήματα που εστιάζουν στο ταξίδι κάθε χαρακτήρα για να βρει την αγάπη θα αποκτήσουν τελικά τη δική τους σεζόν στο Netflix!